Hamburger bickberry soup – hot or cold

Bickberry soup is a sweet fruit soup made from blueberries or bilberries. Just like the elderberry (or lilac berry) soup, it is a simple dish that is eaten warm. Cold, the Bickbeer Soup is wonderful as a cold dish for the warm summer months.

Served with semolina dumplings as a warm accompaniment or cold egg white dumplings. To do this, simply whip 2 egg whites until stiff and spoon off dumplings.

Hamburger Bickbeersuppe

Rezept Hamburger Bickbeersuppe

Diese Suppe kann warm oder kalt gegessen werden.
Print Pin Bewerten
Course: main dish, soups, appetizer
Cuisine: Northern Germany
Keyword: sweet
Difficulty: Beginner
Total Time: 1 hour
Servings: 4

Ingredients & Shopping list

  • 500 g Bickbeeren Blaubeeren/Heidelbeeren
  • 1,5 l Wasser
  • 1 abgeriebene Schale einer Bio-Zitrone
  • 1 Zimtstange
  • 2 EL Zucker auch mal braunen Zucker probieren
  • 2 EL Maismehl

Preparation

  • Bickbeeren waschen und verlesen (Stile, Blättere fehlerhafte Beeren entfernen). Anschließend in kaltem Wasser aufkochen und bei mittlerer Hitze in einem geschlossenen Topf ca. 30 Minuten köcheln lassen.
  • Das Maismehl in sehr wenig kaltem Wasser anrühren und zur Suppe geben bis sie angedickt ist. nochmals kurz aufkochen lassen.
  • Die Suppe durche ein Sieb streichen und mit Zucker abschmecken.

Tips & Hints

Diese süsse Suppe kann warm gegessen werden oder als Kaltschale im Sommer. Dazu Grießklöße wenn die Suppe warm gegessen wird.

Goes with it

Rezept Grießklöße
Eine einfache Beilage.
Open recipe
Griessklösschen
Share

Ähnliches

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner