Blue corner, sour bratwurst

Der Biergartensnack aus Franken

A particular speciality of Franconian cuisine is the “Saure Bratwurst”, also known as “saure Zipfel”. The name refers to the method of preparation, as it is cooked in a white wine vinegar broth. This makes the sausage slightly bluish. A classic beer garden snack from Franconia that you simply have to try.

The blue tips are served with a hearty brown bread.

Blaue Zipfel aus Nürnberger Bratwürsten

Rezept Blaue Zipfel

Nürnberger Bratwürste auf eine andere Art zubereitet.
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Course: main dish
Cuisine: Frankonia
Keyword: savoury
Difficulty: Beginner
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes
Servings: 1 Portion

Ingredients & Shopping list

  • 1 l Wasser
  • 1 Tasse Essig oder Frankenwein
  • 1 Tasse Weißwein
  • 3 Zwiebeln in Ringe geschnitten
  • 1 EL Zucker
  • 2 Lorbeerblätter
  • 4 Nürnberger Bratwürste
  • Salz

Preparation

  • Das Wasser mit dem Essig und Weißwein aufkochen lassen.
  • Zwiebelringe, Salz, Zucker und Lorbeerblätter zufügen.
  • Die Bratwürste in den fertigen Sud legen und ungefähr 15 Minuten auf kleiner Flamme ziehen lassen.
  • Die Würste in einer flachen Schüssel mit etwas Sud und reichlich Zwiebelringen daraus anrichten und servieren. Dazu Sauerkraut und Brot oder Brezeln.

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