Blue corner, sour bratwurst

Der Biergartensnack aus Franken

A particular speciality of Franconian cuisine is the “Saure Bratwurst”, also known as “saure Zipfel”. The name refers to the method of preparation, as it is cooked in a white wine vinegar broth. This makes the sausage slightly bluish. A classic beer garden snack from Franconia that you simply have to try.

The blue tips are served with a hearty brown bread.

Blaue Zipfel aus Nürnberger Bratwürsten

Rezept Blaue Zipfel

Nürnberger Bratwürste auf eine andere Art zubereitet.
Print Pin Bewerten
Course: main dish
Cuisine: Frankonia
Keyword: savoury
Difficulty: Beginner
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes
Servings: 1 Portion

Ingredients & Shopping list

  • 1 l Wasser
  • 1 Tasse Essig oder Frankenwein
  • 1 Tasse Weißwein
  • 3 Zwiebeln in Ringe geschnitten
  • 1 EL Zucker
  • 2 Lorbeerblätter
  • 4 Nürnberger Bratwürste
  • Salz

Preparation

  • Das Wasser mit dem Essig und Weißwein aufkochen lassen.
  • Zwiebelringe, Salz, Zucker und Lorbeerblätter zufügen.
  • Die Bratwürste in den fertigen Sud legen und ungefähr 15 Minuten auf kleiner Flamme ziehen lassen.
  • Die Würste in einer flachen Schüssel mit etwas Sud und reichlich Zwiebelringen daraus anrichten und servieren. Dazu Sauerkraut und Brot oder Brezeln.

Buy Nürnberger directly online

Advertisment
Behringer's Original Nürnberger...
Original Nürnberger...
Fertiggericht Dose Original...

Letzte Aktualisierung am 2024-03-28 / Affiliate Links. Als Amazon-Partner verdienen wir an qualifizierten Verkäufen. / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Share

Ähnliches

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner