A hearty snack

In Bavaria, Franconia and parts of Thuringia, a hearty snack is called Brotzeit. In other regions it is called Jause, Vesper, Gabelfrühstück or Imbiss. Usually there is a natural sourdough bread or pretzel with different kinds of sausage, ham and cheese for the snack. These include pressed sack, ham, Obazda and Weisswurst.

Raw vegetables are also served, such as radishes and gherkins. And: a beer, of course. In many beer gardens it is quite common to bring your own snack and order your beer from the host.

Goes with it

Rezept Wurstsalat
Ein typisches Vesper-Gericht
Open recipe
Wurstsalat
Rezept Obazda
Obazda gehört auch zu einer zünftigen Brotzeit und ist schnell gemacht.
Open recipe
Bayerischer Obazda
Rezept Brezel
Ein typisches Laugengebäck.
Open recipe
Lagenbrezel mit grobem Salz
Rezept Gewürzgurken
Ein Rezept aus dem Spreewaldort Neuzauche. Sehr einfach und sehr lecker.
Open recipe
Frische Gewürzgurken

Everything for a snack

Advertisment
Deftige Bauernbrotzeit der...
ECOlunchbox Three-in-One, 3-teilige...
Brotzeit Gärkörbchen oval 2er Set...

Letzte Aktualisierung am 2024-03-28 / Affiliate Links. Als Amazon-Partner verdienen wir an qualifizierten Verkäufen. / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Share

Ähnliches

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner