Fried potato dumplings
Leftover food
Potato dumplings such as Thuringian dumplings are a popular accompaniment to various roast dishes such as sauerbraten or a beef roulade. However, many swear that the dumplings are more delicious and taste even better when they are fried again the next day.
The cold dumplings are cut into approx. 2 cm thick slices and fried on both sides until golden brown in hot butter. A scrambled or fried egg on top. And a salad with it.
A quick leftover meal is ready.
This makes these dumplings a classic leftover meal with many fans. The preparation can be savory or sweet. The rest of the dumplings can also be put on the plate in the same way.
Gebratene Klösse Resteverwertung
Ingredients & Shopping list
- 8 kalte Klöße oder Knödel
- 2 EL Butter oder Butterschmalz
- Schinkenwürfel
- Salat mit Dressing
- Zimt und Zucker
- Bratenreste, Rotkohl, Sosse
Preparation
- Die Klöße in etwa 2 cm dicke Scheiben schneiden. Butter in der Pfanne zerlassen. Die Scheiben von beiden Seiten je 3 Minuten goldgelb braten.
- Variante 1: Die Schinkenwürfel in einer Pfanne rösten. Über die Klossscheiben streuen und mit einem Salat servieren.
- Variante 2: Die Scheiben mit Zucker und Zimt bestreuen und dazu Apfelmus reichen.
- Variante 3: Bratenreste mit Sosse un Rotkraut erwärmen. Auf einem Teller anrichten. Darüber die kleingeschnittenen Kloßscheiben geben.
Tips & Hints
- Hochwertiger Edelstahl, Außendurchmesser - 20cm
- Innen: 6-Lagen TEFAL Prometal Pro Antihaft-Versiegelung
- Mit THERMO-SPOT
- Starker induktionsgeeigneter Kapselboden
- Geeignet für alle Herdarten, auch Induktion
Letzte Aktualisierung am 2024-09-08 / Affiliate Links. Als Amazon-Partner verdienen wir an qualifizierten Verkäufen. / Bilder von der Amazon Product Advertising API