Obazda, Obatzer, Angemachter

A bavarian chees snack

As with many simple but tasty dishes, the recipe for Obazda originated from the use of leftovers of a ripe soft cheese (such as Camembert). Mixed with butter, spices such as paprika and caraway and onion, the result is a cheese cream that is served in Bavaria, especially for snacks.

There are many different recipes for this in variation and depending on the region.

Bayerischer Obazda

Rezept Obazda

Obazda gehört auch zu einer zünftigen Brotzeit und ist schnell gemacht.
Print Pin Bewerten
Total Time: 45 minutes
Servings: 2 Portionen

Ingredients & Shopping list

  • 200 g Camembert oder Brie 60%
  • 125 g Camembert 45%
  • 2 EL weiche Butter
  • 2 Zwiebeln
  • 1 Bund Schnittlauch
  • 2 TL Kümmel
  • 2 TL Paprikapulver
  • 4 EL Weißbier
  • Salz und Pfeffer

Preparation

  • Butter schaumig rühren und mit dem Käse vermengen.
  • Dazu sehr fein gewürfelte Zwiebeln, den größten Teil des gehackten Schnittlauchs und restliche Zutaten geben.
  • Anrichten und mit Schnittlauch bestreuen, am Besten noch etwas ziehen lassen.
  • Mit kräftigem Brot und restlichem Weißbier servieren.
Advertisment
Herbaria Obazd is! bio 90g M-Dose...
Gourmet Berner Obatzter im 80g Glas
100 bayerische Gerichte,: die jeder...

Letzte Aktualisierung am 2024-07-23 / Affiliate Links. Als Amazon-Partner verdienen wir an qualifizierten Verkäufen. / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Share

Ähnliches

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner