Obazda, Obatzer, Angemachter
A bavarian chees snack

As with many simple but tasty dishes, the recipe for Obazda originated from the use of leftovers of a ripe soft cheese (such as Camembert). Mixed with butter, spices such as paprika and caraway and onion, the result is a cheese cream that is served in Bavaria, especially for snacks.
There are many different recipes for this in variation and depending on the region.
Rezept Obazda
Obazda gehört auch zu einer zünftigen Brotzeit und ist schnell gemacht.
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Servings: Portionen
Ingredients & Shopping list
- 200 g Camembert oder Brie 60%
- 125 g Camembert 45%
- 2 EL weiche Butter
- 2 Zwiebeln
- 1 Bund Schnittlauch
- 2 TL Kümmel
- 2 TL Paprikapulver
- 4 EL Weißbier
- Salz und Pfeffer
Preparation
- Butter schaumig rühren und mit dem Käse vermengen.
- Dazu sehr fein gewürfelte Zwiebeln, den größten Teil des gehackten Schnittlauchs und restliche Zutaten geben.
- Anrichten und mit Schnittlauch bestreuen, am Besten noch etwas ziehen lassen.
- Mit kräftigem Brot und restlichem Weißbier servieren.
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