Sausage salad – simply prepared

Wird oft zur Brotzeit gegessen

This sausage salad is usually served as a snack in southern Germany. A finely cut boiled sausage such as a Lyoner or meat sausage is dressed with a dressing made from vinegar, oil and onions. Some also mix in a few sliced cheese strips.

The Regensburg sausages are used for the Regensburg sausage salad. These are spicy, only 10 cm long boiled sausages from the city of Regensburg. Also called Regensburg Knacker in the area.

Another variant is the black sausage salad as a Swabian variant. Instead of the boiled sausage, a smoked black sausage (blood sausage) is used. It consists mainly of bacon and blood. Below is a simple basic recipe.

Wurstsalat

Rezept Wurstsalat

Ein typisches Vesper-Gericht
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Course: salad
Cuisine: South Germany
Keyword: savoury
Difficulty: Beginner
Total Time: 1 hour
Servings: 4 Portionen

Ingredients & Shopping list

  • 600 g Fleischwurst (z.B. Lyoner)
  • 2 mittelgroße Zwiebeln
  • 1 EL Wasser
  • 3 EL Öl
  • 3 EL Weissweinessig
  • 1 EL Petersilie, fein gehackt
  • Pfeffer, Salz, Paprika

Preparation

  • Die Fleischwurst abziehen und in feine Streifen schneiden. Zwiebeln schälen und fein hacken.
  • Essig, Wasser und Gewürze vermischen. Danach das Öl einrühren.
  • Wurst mit den Zwiebeln und dem Dressing vermengen.
  • Den Wurstsalat in tiefen Tellern anrichten und mit Petersilie bestreuen.

Tips & Hints

Dazu paßt ein deftiges Brot, eine Brezn oder Laugengebäck. Auf Wunsch können auch feine Streifen aus Käse beigemengt werden.
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Saarländischer Lyoner (3 Stück)

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